Hoinari pe firul apelor

bucovina adventure header

Traseu maraton de caiac-canoe ce se va desfasura pe parcursul a 770 km in 14 zile. Campanie de promovare a Romaniei pitoresti, a frumusetii naturii din nordul Carpatilor si pana la Marea Neagra.

prima
 
doua

Acest eveniment isi propune sa surprinda in imagini natura impresionanta si sa atraga atentia asupra amenintarilor care sunt tot mai multe: incapacitatea autoritatilor in gestionarea defrisarilor ilegale, distrugera raurilor mici si odata cu ele distrugerea florei si a faunei asociate cu ele, prin constructia microhidrocentralelor, poluarea pamantului si a apelor datorate mineritului excesiv si prost gestionat, pericolul pe care il reprezinta pentru apele subterane exploatarea gazelor de sist si nu in ultimul rand pericolul pe care il reprezinta exploatarea aurului cu cianuri.

 

Este prima initiativa de acest gen din tara, spectaculoasa prin durata, complexitatea si mai ales prin frumusetea traseului. O parte din el, din amonte de Carlibaba si pana la Galati se va desfasura pe vechiul traseu al plutasilor, inaintasii nostri care transportau lemn din nordul Bucovinei spre Bacau si Galati si de acolo pleca in corabii spre Imperiul Otoman, in perioada 1200- 1930.

barci
 

Va fi o tura maraton impartita pe mai multe etape:

 

Etapa 1cu o durata de 4 zile: 125 km de la izvoarele raului Bistrita din Nordul Romaniei pana la Poiana Teiului, in conditii de munte cu un grad de dificultate ww1-ww3. Apoi 145 km pe lacurile antropice si rezervatii naturale: Izvorul Muntelui, Pangarati, Vaduri, Batca Doamnei, Garleni, Lilieci si Gheraiesti pe cursul inferior al Bistritei pana la varsarea in raul Siret.

 

Etapa 2cu o durata de 3 zile: 200km pe cursul raului Siret pana la confluenta cu Dunarea, cu lacurile de acumulare Galbeni, Racaciuni, Beresti, Calimanesti si Movileni

 

Etapa 3 cu o durata de 2 zile: 150 km pe Dunare de la Galati pana la Tulcea

 

Etapa 4cu o durata de 4 zile: 150 km in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si Marea Neagra pe bratul Sfantul Gheorghe, Lacul Razim pana la Gura Portitei.

 

Cine?

Ciobanu Petrica

34 ani, absolvent al Facultatii Geografie si Geologie, specializarea Geografia Mediului – Iasi, master in Resurse si riscuri in mediul hidroatmosferic, UBB–Cluj Napoca, de profesie meteorolog - cu o experianta de 4 ani la Statia Meteorologica Rarausi 7 ani la Statia Meteorologica Calimani, varful Retitis, in cadrul Agentiei Nationale de Meteorologie, proprietar al companiei de aventura Bucovina Adventure, multiple expeditii solo cu motocicleta in cele mai indepartate colturi ale lumii cum ar fi Death Valley-USA, Yukon, Alaska, Mongolia, Siberia, Tadjikistan, Kirgistan si multe alte zone din Emisfera Nordica.

 

35 ani, absolvent al Colegiului Tehnic –Radauti, a initiat multiple actiuni de ecologizare si impadurire a raurilor Bistrita, Sucevita, Suceava si Bistria Ardeleana. Pasionat de alpinism, cicloturism a realizat multipleexpeditii in Muntii Alpi, este membru fondator al clubului Eco Montan Bucovina, pasionat al expeditiilor montane cu bicicleta, a facut turul Romaniei pe bicicleta, membru de baza al echipei Bucovina Adventure.

Adrian Lungoci

 

Ziua “Prietenii apelor” 14.05.2016

 

Concurs caiac-canoe “Hoinari pe firul apelor”

In a doua zi de maraton, sambata, pe 14 mai partenerii nostri ni se vor alatura intr-o competitie de caiac pe o portiune de 15 km, pe Valea Bistritei (intre localitatile Satu Mare si Brosteni).

 

Rafting

O parte din partenerii nostri vor fi in mijlocul competitiei si vor admira valea Bistritei din barcile de rafting. Tura pe apa se va incheia cu premierea participantilor. Medalii si un trofeu special creat ii asteapta pe castigatori.

 

Picnic Campenesc

Ne vom reface fortele cu un picnic campenesc si ne vom lua un ragaz pentru a discuta cu invitatii si cu mass-media despre dragostea fata de natura, problemele de mediu si responsabilitatea noastra sociala.

 

Bucovina Adventure

tel.: 0745 434 643

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Teambiz (co-organizator)

tel.: 0748 452 481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Canyoning

 

Canyoningul sau parcurgarea de canioane este un sport relativ recent în România. Primele actiuni de acestgen au fost semnalate în anii 1992 – 1993, dar destul de slabe sunt informatiile ce au ajuns la noi. Originile acestui sport se afla undeva în Franta si se pierd în negura anilor ’79.

Coborârea de canioane este de fapt parcurgerea acestora pe firul apei, în jos, spre capatul canionului, deci într-un singur sens. Suna cam simplu dar pot interveni multe dificultati care pot fi înselatoare. Astfel, în parcurgerea unui canion se pot întâlni cascade ce trebuiesc coborâte pe coarda, marmite unde trebuie înotat, saritori care se catara, curenti repezi care se trec cu tiroliene, bazine în care se sare, la care putem adauga pasaje de pestera sau înot în apnee. Rezulta un sport care aduna împreuna elemente de catarare, speologie, înot, totul dus la extrem.

Pentru o parcurgere de canioane în conditii de siguranta, la pregatirea turei trebuie cautate informatii despre:

 •   parcursul canionului (marsul de apropiere si retur, nivel de dificultate tehnica, denivelare, angajament fizic, nivelul apei);
 •   eventualele iesiri din parcus, rute de acces suplimentare;
 •   debitul de apa dependent de situarea geografica, altitudine, bazin deversant, geomorfologie;
 •   situatia climaterica (temperatura, precipitatii, anotimp, topirea zapezilor, etc.);
 •   serviciul de salvare local (salvaspeo, salvamont, politie, salvare, pompieri);
 •   regularizari artificiale a debitelor cursurilor de apa (baraje artificiale pe curs) si pericolul viiturilor datorate în acest caz cresterii imprevizibile a debitului.
 •   prevenirea unei terte persoane despre itinerarul ales si ora posibila de întoarcere, poate fi utila în anumite situatii.

În concluzie, canyoningul este o activitate extrem de atagatoare, în primul rând datorita frumusetii peisajelor, a varietatii lor si aparentei facilitati de practicare. Desi ar parea ca este mai putin periculos decât speologia si alpinismul, dificultatile pot varia si poate creste în functie de debitul apei, ceea ce impune o mare capacitate de adaptare si de improvizatie, combinata cu o buna cunoastere a mediului. Practicarea sa presupune o instruire prealabila pentru deprinderea tehnicilor specifice si reflexelor necesare.
Canioanele din România nu sunt foarte dificile, dar se pot transforma, în diferite conditii în functie de anotimp, precipitatii si morfologie, devenind obstacole majore mai ales pentru cei lipsiti de experienta.

Preturi pentru elevi si studenti:

 • Canyoning pe Bistra Mica + trekking in masivul Ceahlau

           > 25 euro/pers (4-6 persoane, 2 zile, cazare gratuita la cort, *transport gratuit)

 •  Canyoning in Cheile Bicajelului + trekking in masivul Hasmas

           > 30 euro/pers (4-6 persoane, 2 zile, cazare gratuita la cort, *transport gratuit)

 •  Canyoning in Valea Seaca + trekking in masivul Hasmas

           > 40 euro/pers (4-6 persoane, 2 zile, cazare gratuita la cort, *transport gratuit)

 •  Canyoning in Cheile Laposului + trekking in masivul Hasmas

           > 25 euro/pers (4-8 persoane, 2 zile, cazare gratuita la cort, *transport gratuit)

 •  Canyoning/trekking in Canionul 7 Scari + Via Ferrata in Cheile Rasnoavei + trekking in Piatra Craiului

           > 25-50 euro/pers (6-8 persoane, 2 zile, cazare la Gura Râului / Curmatura inclusa in pret, *transport gratuit)

 •  Canyoning pe Porumbacu + hiking/trekking in Fagaras

           > 35-90 euro/pers (4-8 persoane, 2 zile, cazare gratuita la cort, *transport gratuit)

 •  Catarare pe gheata in Cheile Bicazului

           > 11-30 euro/pers (3-8 persoane, 1 zi, *transport gratuit)

Se poate asigura transportul in limita a 16 persoane. Preturile variaza in functie de numarul de persoane participante la activitate.
*Transportul gratuit este calculat luând ca punct de plecare si retur municipiul Suceava sau zona imediat invecinata.

Galerie foto:

 

Contact

Email:
Nume:
Phone:
Mesaj:
Attachment:
Copy Me

Slackline

Slackline

 

Exercițiile pe coarda de slackline sunt printre cele mai amuzante activități sportive și totodată sunt foarte solicitante pentru organism, deoarece sunt puși la treabă toți mușchii corpului, pentru a menține corpul în poziția de echilibru. Pentru începători, această coardă de slackline se montează la mică distanță de sol. În schimb, pentru cei mai aventurieri și mai experimentați, putem monta coarda la înălțimi mai mari sau peste ape. În aceste cazuri, participanții vor fi asigurați cu dublu sistem de siguranță pentru a evita accidentările.

Echipament folosit:

 • Corzi slackline de 20 m
 • Sisteme de întindere slackline
 • Căști de protecție
 • Sisteme de siguranță


Nu este nevoie de experiență, ci doar de putin curaj! :)
 

Galerie foto