Caiac - Canoe

Caiac - Canoe

Plimbare 2 ore pe Bistrita
Excursie 1 zi pe Bistrita
Kayaking pe Crisul Repede
Kayaking pe Jiu
Aventura 3 zile pe Bistrita

 

Apărută recent la noi în ţară ca şi activitate out-door prinde tot mai mult la doritorii de senzaţii tari şi nu numai.Este o activitate care nu necesită o condiţie fizică deosebită (în cazul apelor liniştite) şi poate fi practicata deopotriva pentru plăcerea de a te plimba pe apă şi a admira peisaje sau pentru a-ţi creşte adrenalina cu o coborare pe un rău învolburat de munte.

Caiacul este una dintre ambarcaţiunile cu cea mai mare arie de utilizare: se poate folosi pe mare, pe lacuri, pe râuri lente şi bineînţeles pe râuri de munte învolburate. Diferenţa dintre caiac şi canoe constă în poziţia din care se vâsleşte: în caiac se sta spre fată, cu picioarele înainte folosind o vâslă cu două pale iar în canoe se sta în genunchi, folosind o vâslă cu o singură pală.


Aceast tip de recreere se adresează tuturor persoanelor cu vârste începând de la 5 ani şi nu e nevoie de experienţa deoarece ghizii nostri vă vor învăţa tot ce este nevoie.

Zonele unde activăm:

  • aproximativ pe toate râurile din ţara dar cu precădere pe: Bistriţa, Dorna, Somesuri, Crisuri, Mureş, Aries
  • pe toate lacurile din ţara cu precădere pe: Lacul Izvorul Muntelui, Lacul Colibita, Lacul Drăgan, Lacul Beliş, Lacul Fântânele


Echipamentul pe care îl folosim:

  • caiace gonflabile de 2-3 persoane din gama Sevylor
  • căşti de protectie
  • vesta de salvare