River-Rafting

River-Rafting

 

În ultima perioadă în cadrul ofertelor de agroturism și de turism de aventură a început să apară tot mai mult sportul numit river-rafting. De la an la an numărul pasionaților a crescut, astfel că  în prezent este una dintre cele mai căutate activități outdoor.

Ne numărăm printre acele câteva țări norocoase din Europa care dețin râuri pe care se poate practica river-raftingul. Mai jos am realizat o scurtă prezentare a acestora:

Bistrița - în general de nivel începător și mediu, dar situația se schimbă în cazul unor ploi mai puternice și poate oferi adrenalină și celor mai buni în domeniu. Traseul are o lungime de 10-15 km și este practicabil începând din aprilie până în octombrie.

Mureșul - de nivel începător și mediu, iar lungimea traseului este în jur de 15 km. Rafting se poate practica în perioada de primăvară când se topesc zăpezile.

Jiul - de nivel mediu și avansat, iar lungimea traseului variază. Aici aveți opțiunea alegerii porțiunii de traseu potrivit puterilor voastre.


CrișulRepede și Buzăul – ambele de nivel mediu, cu o lungime a traseului de până la 20 km. Au debit bun pentru rafting din aprilie până în octombrie.

Cerna, CrișulPietros și Rebra - sunt recunoscute ca având gradul cel mai ridicat de dificulate de la noi și sunt recomandate celor cu experiență.

Raftingul este un sport de echipă. Coborârea pe râu se face în bărci de patru, șase până la douăsprezece persoane și de aceea este o activitate de bază în programele de team-building.
Raftingul este un sport accesibil, atât în ce privește nivelul de dificultate cât și costurile. Prețul unei ture pe râu se încadrează între 70 și 290 lei de persoană în funcție de dificultatea și lungimea traseului de rafting și de râul pe care ne desfășurăm activitatea.

Ce trebuie pentru a putea face o tură de rafting?... NIMIC!!! Noi oferim echipamentulcomplet de care aveținevoie, eventual șitransportulpână la râu.Echipamentul pe care îl folosim:

  • Barca de rafting de 8+1 locuri și 6 +1 locuri
  • Padele
  • Veste de salvare
  • Căști de protecție
  • Costume de neopren

 propunem următoarele programe:

Rafting pe Bistrița
Rafting pe Buzău
Rafting pe Crișul Repede
Rafting pe Jiu

Noi venim cu experiența și echipamentul complet, iar pe voi vă așteptăm cu cheful de distracție! :)